Nausicaä of the Valley of the Wind 2
2018. november 13. írta: Squall_

Nausicaä of the Valley of the Wind 2

 nau2_cover.jpg


Magyar cím:
Nauszika a Szél völgyéből
Eredeti cím: Kaze no Tani no Naushika
Írta: Hayao Miyazaki
Rajzolta: Hayao Miyazaki
Megjelenés: 1983
Terjedelem: 127 oldal (6 fejezet)
Ország: Japán

 

 


Nausicaa és Asbel a Romlás erdejéből próbálnak kijutni, amikor belefutnak egy dorok hajóba, ami elkezd rájuk lőni. Asbel ráveszi a lányt, hogy szálljanak le, majd ő tárgyal velük. A dorok katonák nem nagyon hallgatnak a fiúra, és az egyikük Nausicaa-ra támad, így verekedés kezdődik, aminek a hajóból érkező pap vet véget. Az öreg pap vak, de megérzi Nausicaa-án, hogy egy büszke nép gyermeke és meghívja őket, hogy tartsanak velük.
nau2_1.jpgA lány a repülőre felszállva látja, hogy az tele van asszonyokkal és gyerekekkel.
A torumekiai flotta eközben a károk javításával van elfoglalva, amit Asbel magánakciójánál szenvedtek el. Mito kéri Kushanát, hogy engedje el őket, hogy Nausicaa keresésére induljanak. A nő cserébe kéri, hogy meséljen az irányítókőről, de Mito nem tud róla semmit. Végül elengedi őket, annak reményében, hogy majd Nausicaa kötélnek áll, ha megmentik. A féregidomárok közben dorokok nyomait fedezik fel a tábortól nem messze. Amikor jobban utána akarnak járni, akkor belefutnak egy elrejtett járműbe és az ott megbúvó katonák lemészárolják őket.nau2_2.jpgA dorok hajón a pap elmondja Nausicaa-nak, hogy délnek tartanak, hogy lerohanják a torumekiai sereget, amiről előre tudták, hogy hol fog állomásozni. Az öreg elmondja, hogy Kushana családjától kapták az infót. Nausicaa könyörög, hogy hagy beszéljen Kushanával és állítsák meg a háborút, de a pap elmondja, hogy már túl késő. Rájön, hogy a hajón lévő asszonyok és gyerekek menekültek és a peremvidékre akarják őket betelepíteni, mivel az otthonuk elpusztult.
Közben Mitoék keresés közben belefutnak a dorok hajóba és lőni kezdik. Nausicaa, kihasználva az alkalmat, túszul ejti a papot és követeli a mehvéjét. Asbel fedezi, amíg a lány átszáll a vadászgépre, ő pedig ott marad a dorokok foglyaként.nau2_3.jpgNausicaa elmondja Mitonak, hogy mielőbb vissza kell menniük a táborba, figyelmeztetni Kushanát a csapdára. Útközben egy dühödt Ohmu csordát látnak a tábor felé vonulni. Meglátják, hogy a dorokok egy megkínzott ohmu lárvával csalogatják az óriás rovarokat. nau2-4.jpgEzalatt a dorokok megkezdik a támadást a tábor ellen. Kushana csapdát sejt, de azért kiküldi ellenük a katonáit. Nausicaa próbálja megmenteni a kis ohmut, leszállásra kényszerítve a dorokokat. Azok egy sziget felé mennek, ahol leteszik a rovart, viszont az belerántja őket a savas vízbe. Nausicaa is leszáll a szigetre és próbálja nyugtatni a haldokló állatot és visszatartani, hogy a savas vízbe másszon.nau2-5.jpg Kushanáék ezalatt teljesen visszaszorították a dorokokat, akik visszavonulnak. Mitoék is visszaérnek és figyelmeztetik őket, hogy ez csapda volt, hogy kicsalják őket. Fejvesztve menekülnek vissza a hajókra, de ekkor megékezik az ohmu csorda és végiggázolnak a táboron. nau2-6.jpgKuratowának sikerül Kushanát kimentenie és felvinni a hajóra, de a katonák nagy része otthagyja a fogát.
Nausicaa megpróbál véget vetni a kis ohmu szenvedésének, de végül képtelen megölni. A tó partján közben összegyűlik a többi ohmu és próbálnak bemenni a kicsiért, de azokat a savas víz egyből megöli. Nausicaa egy telepatikus kiáltással megállítja őket, majd felszáll az érkező Kushanáék hadihajójára. Ráveszi a nőt, hogy segítsenek átvinni az ohmut a társaihoz, cserébe elárulja, hol van a kő. Kuratowa segítségével leszállnak a kis szigeten és átviszik a lárvát a családjához.nau2-7.jpg Az ohmuk csápjukkal felemelik Nausicaa-t. A dorok pap látomásában is megjelenik, ahogy a kék ruhás lány az arany mezőn sétál és rájön, hogy ez volt a próféciákban. Az ohmuk megüzenik Nausicaa-nak, hogy a délen lévő erdőkből segítségkérés érkezett és most arra vonulnak.
Nausicaa megállapodik Kushanával, hogy az hazaküldi a peremvidék embereit, hogy megvédjék otthonukat a dorok megszállástól, ő pedig velük marad, hogy kiderítsék, mi történik délen.
Nausicaa attól fél, hogy újra eljön a daikaisho, amikor 300 éve az erdő, akár egy hatalmas hullám beterített mindent és elpusztította a civilizációt. Akkoriban a peremvidék egy királysághoz tartozott, melyet Eftalnak hívtak.nau2-8.jpg Akkoriban virágzott a civilizáció, de a robbanásszerű technikai fejlődés miatt háború tört ki a nyersanyagokért, és hogy minél jobb harci gépeket tudjanak építeni, egyre több ohmut öltek meg a páncéljukért. Egy nap az állatok bedühödtek és több ezren lerohanták a királyságot, szétterjesztve ezáltal az erdő spóráit és mindent sivataggá változtatva.
Mito-ék visszatérnek a völgybe, ahol rossz hír várja őket: a király haldoklik. Jhil király utolsó erejével megkéri Mito-t, hogy keresse meg Yupát, hogy az segítsen Nausicaa-nak a harcában, majd meghal. nau2-9.jpg1000 kilométerre a völgytől, a sós óceán partján az emlegetett Yupa egy bányászvároshoz ér, ami egy ősi hajó maradványaiból alakult ki. Egy vendéglőben ebédel, ahova két féregidomár tér be, és dorok pénzzel akarnak fizetni, de kidobják őket. Yupa vesz egy kancsó bort nekik és elviszi a hajójukhoz, hogy kicsit körbenézzen. Amikor a hajó felszáll, fellopózik rá, hogy megtudja, mi a céljuk. Kinyomozza, hogy hatalmas üvegtartályokat szállítanak. nau2-10.jpgMegérkeznek egy rejtett dorok bázisra és Yupa belopózik. Kihallgat egy beszélgetést, amiben a szent pap megkérdőjelezi a vallási vezetők módszereit, miszerint ohmukat használnak fel a harcban. Yupa rejtekhelyét felfedezik, így menekülésre kényszerül. Egy terembe ér, ahol a hatalmas üvegtartályokat tárolják és az egyikben meglát egy fejlődő ohmu lárvát. nau2-11.jpgA féregidomárok körbeveszik, de a rátámadókat egyből megöli. Ekkor egy dorok harcos lép elő, hogy ő majd párbajban legyőzi az öreget. Felfedi magát Yupa előtt, hogy ő Asbel és egy kardcsapással betöri a tartályt. A szent pappal és segítőjével, Ketchával együtt kimenekülnek a barlangból. Mielőtt el tudnának kötni egy járművet egy dorok hadihajó érkezik és körbeveszik őket a harcos szerzetesek. Megjelenik a szent császár testvére, Miralupa és felelősségre vonja a papot. nau2-13.jpgAz elmondja neki, hogy az ohmuk szent állatok, nem szabadna felhasználniuk őket, mert újra eljön a daikaisho és a dorok nép kihal. Ezen kívül látta a lányt, aki a prófécia szerint megmenti a világot. Miralupa hallani se akar ilyen eretnek dologról és megpróbálja kiszedni belőle a lány nevét. Az öreg pap feláldozza magát, hogy ezzel fedezze a többiek menekülését és üzen Nausiccaa-nak, hogy ne jöjjön erre.nau2-14.jpg Nausicaa megkapja az üzenetet, de a látomásba behatol a császár testvére is és majdnem elkapja a lányt, de a haldokló szent pap utolsó erejével megmenti. nau2-15.jpgYupáéknak a felfordulás közben sikerül felszállni egy hajóval és lelécelni, de a dorokok üldözőbe veszik őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://comixcorner.blog.hu/api/trackback/id/tr1412237200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása